Nieuwe Markt 33-34, 7411 PC Deventer
0570 - 616 495

Deventer Koek. Al zes eeuwen houdbaar

15 januari 2018

Het is het best bewaarde geheim van Deventer: het recept van Deventer Koek. In de stad wordt al 600 jaar koek gebakken.

 

In het jaar dat het 1250 –jarig bestaan van Deventer gevierd wordt, eert Museum De Waag de eeuwenoude kruidkoek met de tentoonstelling Deventer Koek. Al zes eeuwen houdbaar van 21 januari tot en met 3 juni 2018. Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en elke zondag wordt er een instaprondleiding aangeboden om 14.00 uur. Bezoekers die de tentoonstelling op de openingsdag bezichtigen krijgen de jubileumkoek van Bussink cadeau.

 

Deventer Koek. Al zes eeuwen houdbaar in Museum De Waag geeft een boeiend overzicht van zes eeuwen Deventer Koek. De tentoonstelling vertelt over het koekbakkersgilde, brengt de Koekstad weer tot leven en toont naast de prachtige verpakkingen en reclames ook de culinaire mogelijkheden van de kruidkoek. Het laat zien hoe een eeuwenoude koek in de loop van zeshonderd jaar uit kon groeien tot het handelsmerk van de stad.

 

Deventer Koek op de (menu)kaart
Deventer Koek is naast een lekkernij en handelsproduct ook een culinair ingrediënt voor koks gebleken. In het kader van de tentoonstelling Deventer Koek. Al zes eeuwen houdbaar hebben chef-koks in Deventer recepten samengesteld met Deventer Koek die tijdens de looptijd van de tentoonstelling op het menu staan. Speciaal ontworpen receptkaarten zijn verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants in Deventer en in Museum De Waag zodat bezoekers ook zelf aan de slag kunnen in de keuken met Deventer Koek. Deelnemende restaurants zijn: ’t Arsenaal, Restaurant Boas, Restaurant Bouwkunde, Bar & Keuken De Buren van Schimmelpenninck, Chez Antoinette, De 7de Hemel, Engel & Bengel,  Goesting, Hans & Grietje, Huis Vermeer, Restaurant Keizerskroon, Sjampetter en Sandton IJsselhotel.

 

Meer informatie is te vinden op de volgende websites:

 

http://www.deventer.info/

 

http://deventerverhaal.nl/nieuwe-tentoonstelling-deventer-koek-al-zes-eeuwen-houdbaar/ 

 

 

Deventer Koek. Al zes eeuwen houdbaar