Nieuwe Markt 33-34, 7411 PC Deventer
0570 - 616 495

Thuis koken? Wij delen u (tijdelijk) onze gerechten.

19 maart 2020

Het coronavirus brengt met zich mee dat wij ons zoveel mogelijk in huiselijk kring moeten begeven. 

 

Wij gaan geen afhaal- of bezorgservice doen; de gezondheid van onze medewerkers en gasten staat voorop en omdat er nog veel onzekerheid is over de verspreiding van het coronavirus, willen we geen risico’s nemen.

 

Maar ... wij doen u graag heerlijke recepten aan de hand, hieronder het eerste recept, dus houd onze website en social media in de gaten.

 

 

Boterkoek

 

Ingrediënten:

350 gr   bloem

300 gr   zachte boter

150 gr   basterdsuiker

150 gr   kristalsuiker

3  gr       zout

1 ei

Rasp van 1 sinaasappel en 1 citroen

1 eigeel voor het bestrijken van het deeg

 

Benodigdheden:

Vierkant bakblik 20x20 cm

Bakpapier

Planeetmenger of keukenmachine

Kwastje

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet het bakblik in en bekleed het met bakpapier.

Doe alle ingrediënten in het bekken van de planeetmenger.

Meng deze met de vlinder van de planeetmenger tot er één geheel ontstaat en alle ingrediënten goed zijn vermengd.

Doe het deeg in het bakblik en druk goed aan zodat het deeg óók in de hoeken zit.

Bestrijk de bovenkant van het deeg met eigeel (gebruik hiervoor het kwastje).

Bak de boterkoek in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten gaar en goudbruin.

 

 

Thuis koken? Wij delen u (tijdelijk) onze gerechten.